Tehnica de vot

Horeca Awards

Reguli Generale

Horeca Insight accepta nominalizarile pentru toate categoriile de premii pana la 7 octombrie 2019. Nominalizarile pot fi facute de terti sau in nume propriu (formular de nominalizare). La finalul perioadei de nominalizari, juriul format din membrii redactiei Horeca Insight si specialisti independenti va decide ce nominalizari vor fi acceptate pentru votul final si va emite lista definitiva de nominalizati. Listele cu nominalizari sunt orientative.
Votantii pot mentiona in buletinele de vot si alte locatii Horeca. Aceasta lista, cu propunerile pentru fiecare categorie este facuta publica, dupa care urmeaza etapa votului final, in perioada 15 octombrie – 11 noiembrie 2019. Pentru aceasta, Horeca Insight alcatuieste o baza care cuprinde mii de clienti, furnizori si profesionisti horeca (proprietari, top management, top executive, specialisti independenti). Fiecare dintre acestia primeste un mesaj e-mail prin intermediul caruia sunt invitati sa voteze pentru toate categoriile de premii.
Nu sunt luate in calcul mesajele nesolicitate, venite din partea persoanelor care nu se afla pe lista de vot stabilita de Horeca Insight sau voturile pentru propria afacere, in cazul profesionistilor din horeca. Fiecare votant poate trimite un singur mesaj. Castigatorii sunt cei care, la final, acumuleaza cel mai mare numar de voturi.

Categorii de premii

Cel mai bun restaurant cu specific romanesc traditional

Restaurantele traditionale romanesti

Cel mai bun restaurant cu specific romanesc modern

Restaurantele romanesti moderne

Cel mai bun restaurant cu specific strain casual.

Restaurantele cu specific etnic sau international casual.

Cel mai bun restaurant cu specific strain fine dinning.

Restaurantele cu specific etnic sau international de inalta tinuta

Cel mai bun bistro.

Categorie: Bitro, mici restaurante.

Cel mai bun restaurant cu specific asiatic.

Categorie: Toate tipurile de restaurante asiatice.

Cea mai buna companie de catering

Companii de catering pentru evenimente

Cea mai buna companie de delivery

Companii care produc si/sau livreaza mancare la birou/acasa la pachet

Cel mai bun Gastrobar

Gastrobar, gastropub

Cel mai bun club

Cluburi dance, cluburi cu muzica live

Cea mai buna cafenea/ceainarie

Cafenele, ceainarii

Cea mai buna patiserie/cofetarie/brutarie

Cofetarii, patiserii, brutarii

Cel mai bun Quick Service Restaurant

Fast food, take away, raioane gastro din hipermarketuri si supermarketuri, rotiserii

Cea mai buna locatie nou deschisa

Toate tipurile de afaceri (restaurante, baruri, cafenele etc) cu maximum 1 an de activitate.

Premiul publicului

Toate tipurile de restaurante, baruri, cafenele, pub-uri, firme de catering, firme de delivery/take away etc. Desemnat prin vot liber.

Premiul special al Horeca Insight

Toate tipurile de restaurante, cafenele, baruri, pub-uri, firme de catering, firme de delivery/take away etc. Se acorda de catre echipa Horeca Insight.

Cel mai bun Waiter

Cel mai bun Barista

Cel mai bun Bartender

Cel mai bun Somelier

Cel mai bun Pastry-Chef

Cel mai bun Manager Locatie

Cel mai bun Chef

Premiul Publicului

Aceasta categorie, denumita Premiul Publicului, isi desemneaza castigatorul in modul urmator: in perioada 12 octombrie – 11 noiembrie 2019 va fi accesibil un formular public unde orice persoana poate vota locatia preferata (restaurantul, barul, cafeneaua, clubul, firma de catering etc.) sau profesionistul Horeca - bucatarul, cofetarul, someliertul etc. favorit, fara nici o restrictie. Nu sunt luate in calcul voturile multiple trimise de pe acelasi IP. Cei care primesc cel mai mare numar de voturi - Castigatorii - sunt diferentiati in categoriile corespondente profilului lor de activitate (de ex. restaurante, QSR, bar/pub, delivery etc). O categorie la Premiul publicului se formeaza numai in cazul in care numarul de voturi pentru companiile din acel domeniu depaseste 10% din totalul voturilor exprimate. De exemplu, daca numarul total de voturi acordate cafenelelor nu depaseste 10% din numarul total de voturi publice, nu se formeaza categoria de premiere "Premiul Publicului - Cea mai buna Cafena".

Premiul Horeca Insight

Horeca Insight isi rezerva dreptul de a decerna o distinctie acelui (acelei) restaurant, cafenele, bar, firme de catering etc. sau persoane care s-a evidentiat pe parcursul anului. Sunt luate in calcul diverse aspecte, cum ar fi: inovatia/constanta, strategia de business, proiectele speciale, diferentierea in piata, notorietatea etc. Premiul se acorda de catre echipa Horeca Insight. Se acorda o singura distinctie: Premiul I.